Bel mij
x

Bel mij

Twitter
Facebook
Van Beynum Groep: Innovatief in klantgemak
U bent nu hier:HomeBerijder manualWinterbanden

Winterbanden

Ook in de winter veilig opweg.

Met de winterbandenmodule van Lease Connection zijn de investeringskosten van de winterbanden opgenomen in het leasecontract. Dat geldt ook voor de kosten van montage en de opslag van de andere bandenset. Lease Connection berekent aan de hand van het jaarkilometrage de besparing van jouw zomerbanden en verrekend dit. Winterbanden worden tot 18 inch op de originele velg gemonteerd.

Winterbanden laten monteren

Wij adviseren je om tijdig een afspraak te maken voor de zomer/winterbanden-wissel, dit voorkomt lange wachttijden. Je maakt de afspraak gewoon bij de dealer/leverancier waar je de laatste keer de winterset heeft gewisseld voor de zomerset. Wanneer jouw leasecontract voor of tijdens het komende winterseizoen afloopt, mag je ook doorrijden op de zomerbanden.

ik weet niet waar mijn winterbanden zijn

Wanneer je de leaseauto na de vorige winter/ zomerbandenwissel in gebruik hebt genomen kunnen wij voor je nagaan waar de winter- of zomerbanden zijn opgeslagen. Dit vraag je op per email, of via telefoonnummer 088-02 07 503.

ik heb nog geen winterbanden voor mijn leaseauto

Wanneer jouw leaseauto voor het eerst voorzien moet worden van winterbanden maakt je online gemakkelijk een afspraak met Profile Tyre Center.

  • Schrijf voordat je contact opneemt de bandenmaat op, deze staat op de zijkant van de band en is bijvoorbeeld 225/45/17H
  • De winterbanden worden op de bestaande velg gemonteerd.

Maak een afspraak met Profile

Let op!
Als je de leaseauto ook voor wintersport gebruikt is het verstandig om bij de dealer na te vragen of de montage van sneeuwkettingen in combinatie met de bandenmaat mogelijk is.

Algemene info

wat kosten winterbanden?

Ongeacht de leeftijd van de auto kan je een set winterbanden aanschaffen tegen een leaseprijsverhoging van € 10,- € 15,- of € 22,50,- voor respectievelijk 16", 17" en 18" banden. De meerprijs gaat in vanaf aanvang van het contract, is inclusief twee maal per jaar wisselen en opslag. De winterbanden worden bij voorkeur door Profile Tyre Centre geleverd en standaard op de bestaande velg gemonteerd. De winterbanden blijven eigendom van Lease Connection.

in het buitenland

Bij winterbanden in het buitenland geldt een minimale profieldiepte van 4 mm. Op dit moment bestaat er geen wettelijk voorgeschreven definitie van winterbanden. Wel omschrijven bepalingen als de ECE-bepaling nr. 30, EU-richtlijn 92/23 en §36 van de Duitse StVO winterbanden uitsluitend als banden met de aanduiding M+S, M&S of M.S.. Dit zou betekenen dat álle banden (ook sommige zomerbanden) juridisch gezien geschikte winterbanden zijn. Dit betekent niet dat winterbanden die op dit moment nog niet met het symbool zijn uitgerust, daarmee automatisch minder of helemaal geen winterbandeigenschappen hebben of zelfs verkeersrechtelijk in Duitsland en Europa niet als winterbanden worden beschouwd.

duitsland

Mocht je een bezoek willen brengen aan Duitsland dan geldt het volgende: auto's moeten vanaf mei 2006 in winterse omstandigheden beschikken over een winteruitrusting. Onder die winteruitrusting vallen o.a. winterbanden en voldoende antivries en ruitensproeiervloeistof. Het niet gebruiken van winterbanden kan leiden tot (mede)aansprakelijkheid bij ongevallen omdat de bestuurder van de auto op zomerbanden minder goed kan reageren op onverwachte situaties. Een algemene verplichting om altijd op winterbanden te rijden is er niet. Als er winterbanden gemonteerd zijn, dan moet men zich houden aan de voorgeschreven maximum snelheid van de band. Indien deze snelheid lager is dan die van de auto, moet deze maximum snelheid met een voor de bestuurder zichtbare sticker worden aangegeven. De boete op het rijden met ongeschikte banden is € 20,- in geval van gevaarzetting of hinder is de boete EUR 40 en 1 strafpunt.

europa

In Italië, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland en Zweden geldt ook geen algehele verplichting. Wel kan een winteruitrusting daar verplicht zijn op bergwegen. Het niet gebruiken van winterbanden op deze bergwegen kan eveneens leiden tot (mede)aansprakelijkheid. Finland is het enige land waar winterbanden, ook voor buitenlandse bezoekers, algeheel verplicht zijn van 1 december tot 1 maart.